به گزارش خبرگزاری حوزه، دومین نشست از سلسله نشستهای رونمایی از کتب انتشارات دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) با حضور دکتر مسلم نادعلی زاده، نویسنده کتاب «درآمدی بر مبانی تعزیهشناسی و تعزیهپژوهی»، و عضو هیئتعلمی دانشگاه بینالمللی دانشگاه اهلبیت (ع) در غرفه انتشارات دانشگاه برگزار شد.
دکتر نادعلی زاده در این مراسم به معرفی اجمالی اثر خویش پرداخت و ابراز داشت که در این کتاب در پی این بود تا به صورتی مختصر، تعزیه شناخته و شناسانده شود و سپس اجراهای امروزین تعزیه و پژوهشهای صورتگرفته در این موضوع آسیبشناسی گردد.
به اعتقاد وی، آسیبشناسی اجرا و پژوهش در حوزة تعزیه، به ارتقای کیفیّت این هنر و تحقیق دربارة آن کمک خواهد کرد.
دکتر نادعلی زاده اشاره کرد که تعزیه هنری است مذهبی که با زبان شعر و بهرهگیری از نغمات موسیقیِ ایرانی، به نمایش وقایع تاریخی و آموزههای شیعی با محوریّت امام حسین(ع) و واقعة کربلا میپردازد.
به گفته وی، متون تعزیه، مولود فرهنگ ملّی ایرانی و مذهب تشیّعاند و در آنها میتوان اشارات، کنایات، ضربالمثلها و عناصر مهمّی از فرهنگ ایرانی و شیعی را یافت و در این راستا، در دهههای اخیر، شاهد افزایش کمّی آثار تعزیهپژوهانه بودهایم، اما با این حال، کیفیّت آثار نوشتهشده جز در بعضی موارد قابل دفاع نیست و به نظر میرسد برای شناخت تعزیه و پژوهش در مورد آن، نیازمند دقّتها و حسّاسیّتهای علمی ویژهای هستیم. بسیاری از اطّلاعات مربوط به مجالس تعزیه، شبیهخوانان و استادان قدیم و شیوههای اجرای تعزیه، همچنان در سینة شبیهخوانان کهنسالی است که اگر محقّقانه پای کلامشان ننشینیم، از آن تجارب و معلومات بیبهره میمانیم.
در انتها، دکتر نادعلی زاده بیان کرد که در این کتاب برای نخستین بار، فهرستی جامع مشتمل بر بیش از دوهزار مدخل جهت نگارش دایرهالمعارف تعزیه در ایران ارائه شده که محصول مطالعة تمام آثار مکتوب و موجود در موضوع تعزیه است.
نظر شما